Telenor ostvario 78,1 miliona evra prihoda u drugom kvartalu

Bez autora
Jul 21 2010

Kompanija "Telenor" u drugom kvartalu ove godine ostvarila je u Srbiji prihod od oko 78,1 milion evra, što je za 16 odsto manje u odnosu na isti period 2009. godine. Broj korisnika usluga kompanije "Telenor", koja posluje u okviru istoimene norveške grupacije, u istom periodu smanjen je za 7.000, na 2.882.000, dok je udeo te kompanije na srpskom trzištu mobilne telefonije zadržan na 34 odsto.Dobit u dinarima pre odbijanja kamate, poreza, deprecijacije i amortizacije (EBITDA) porasla je za dva odsto, uglavnom usled smanjenja operativnih troškova za deset odsto, što je rezultat manjeg obima nenaplativih dugovanja, kao i nižih prodajnih i marketinških troškova.

Telenor ostvario 78,1 miliona evra prihoda u drugom kvartaluKompanija "Telenor" u drugom kvartalu ove godine ostvarila je u Srbiji prihod od oko 78,1 milion evra, što je za 16 odsto manje u odnosu na isti period 2009. godine.

Kako se navodi u toj kompaniji, broj korisnika usluga kompanije "Telenor", koja posluje u okviru istoimene norveške grupacije, u istom periodu smanjen je za 7.000, na 2.882.000, dok je udeo te kompanije na srpskom trzištu mobilne telefonije zadržan na 34 odsto.

Dobit u dinarima pre odbijanja kamate, poreza, deprecijacije i amortizacije (EBITDA) porasla je za dva odsto, uglavnom usled smanjenja operativnih troškova za deset odsto, što je rezultat manjeg obima nenaplativih dugovanja, kao i nižih prodajnih i marketinških troškova.

U saopštenju se podseća da je "Telenor" u maju ove godine smanjio broj zaposlenih za deset odsto.

Na globalnom nivou, "Telenor" je u drugom kvartalu ove godine ostvario prihod od 25,2 milijarde norveških kruna, što je za pet odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Operativna dobit dostigla je 2,9 milijardi norveških kruna, a tokom istog perioda broj mobilnih korisnika porastao je za 5,4 miliona i iznosi 184,4 miliona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik